Ongelmani tässä imetyksen aikana (tai ainakin yksi ongelmistani...) on siis kova ruokahalu. Nälkäistä ei naurata, ja verensokerin laskiessa lappaan nopeita hiilareita naamaan. 

Ajattelin yrittää muokata ruokavaliota vähän järkevämpään suuntaan -  seuraavalla säännöllä, jota opin noudattamaan kun laskin kaloreita edellisen kerran laihduttaessani: 

Mahdollisimman paljon kylläisyyttä kaloreihin nähden. 

Kalorilaskurista opin, että näkkileipä, veteen tehty kaurapuuro, vihannekset ja monet hedelmät täyttävät kohtuullisesti niiden kaloreihin verrattuna. Olen löytänyt lähi-Lidlistäni myös islantilaista "proteiinipommia", Skyr-nimistä maitotuotetta, joka on vähän rahkan tapaista (en edes tiedä mikä se on suomeksi ja saako sitä edes ostettua Suomessa). Ajattelin että se voisi olla kohtuullinen vaihtoehto herkuille. Olen myös yrittänyt valita mahdollisimman kuitupitoista leipää (tiedän, ruisleipä olisi vielä parempaa...) vaaleiden sämpylöiden sijaan. 

Millä muulla saisi vatsan "kevyesti" täyteen? 

Lapseni on nyt 4kk ikäinen, ja rupeamme pikku hiljaa maistelemaan puuroa. Terveydenhoitaja sanoi että "ei ole kiirettä alottaa, mutta saa hyvin alottaa". Toivon että kiinteät ruoat toisi pidemmän kylläisyydentunteen vauvalle, joka nukkuu ainoastaan yhden "pitkän" (n. tunti) ja 2-3 pientä powernappiä (20 min) päivän aikana. Ties vaikka saisin aikaa ja energiaa ruveta jumppaamaan kotona! 

t. Mamma joka rakastaa ruokaa 

kuva-18-normal.jpg