Tänään on päivä 13 "30 days Challenge":ssä, eli melkein puoliväliä mennään. Teen siis kolme haastetta: kyykyt, vatsat ja käsivarret. Ohjelma pitkittyy pitkittymistään, ja iltaisin lasten mentyä nukkumaan on vaikea kerätä motivaatiota jumppaamiseen. Olen kuitenkin sinnitellyt mukana, ja pienenpienenpientä edistystä näyttää tapahtuvan. Vai kuvittelenko vaan? 

kuva-21-normal.jpg

Tässä projektin edistyessä olen miettinyt lähipiirissäni olevia äitejä. Löytyy niitä jotka ovat joko tiukalla treenillä tai jopa imettämällä palautuneet timmiin kuntoon, ja sitten löytyy niitä joilla edelleen roikkuu kymmeniä kiloja. Olen yrittänyt miettiä, mikä näissä ihmisryhmissä on erona? Mikä erottaa plösöt sohvaperunat ja timmit mammat? Miten toisilla riittää aikaa, energiaa ja motivaatiota treeniin ja toisilla ei? Olen miettinyt tekijöiksi liikunnan määrää ennen raskauksia, miehen liikunnallisuutta, koulutusta, ja vaikka mitä mutta en keksi mikä se juju on! Liittyisikö se jotenkin luonteen lujuuteen? Vai onko se vaan monen sisäisen ja ulkoisen vaikutusten summa? 

Joka tapauksessa, toivon hartaasti että minustakin tulisi hotti mamma. Ettei tarttisi loppuelämää kärvistellä peiliin katsoessa. 

t. Mamma joka haluaa hotiksi, 73 kg (-1 kg)