Olen nyt "mamma hotiksi"-projektin alettua käynyt huimat kaksi kertaa hölkkäämässä. 2 kertaa 20 minuuttia, iltakymmeneltä, pitkin katuja verkkareissa jossa on kunnon polvipussit. Hölkän jälkeen tulee ihana olo - olen tehnyt jotain hyvää itselleni ja polttanut edes prosentin verran niistä turhista kaloreista joita olen päivän aikana lappanut suuhun. Olen myöskin tyytyväinen että selvisin kävelemättä ja pissaamatta housuihin. 

Luin kuitenkin netistä että juoksuharrastus voi altistaa kohdun laskeutumiseen, ja että jonkun nettityypin neuvolantäti on sanonut että vasta puolen vuoden päästä synnytyksestä saa juosta. Apuva! Kun en muutenkaan ole mikään kova bodaamaan noita alapään lihaksia. Eli arvon tässä että kannattaako ottaa riski että alapää rupeaa roikkumaan vai uskallankohan jatkaa hölkkäilyä. Pohdin asiaa mammakavereideni kanssa, ja kolme lasta synnyttänyt juoksua harrastava supermama meinasi ettei muutamalla viikottaisella lenkillä pitäisi tapahtua mitään vaarallista. Mutta mistä sen tietää? 

Tällä hetkellä iltahölkkäily vaan tuntuu ainoalta hien nostavalta vaihdoehdolta. Esikoisen kanssa kokeilin muutaman kerran mennä vaunujen kanssa kuntosalille päiväsaikaan (siellä on suljettu terassi minne voi parkkeerata vaunut), mutta aina perille tultua vauva heräsi, ja tämä pikkusisko on kyllä ihan yhtä huono nukkumaan. Ajattelin kokeilla myös kuntosalia joku ilta tai viikonloppu, mutta vauvallani on juuri sellainen "vain äiti kelpaa ja jos sitä ei näy viiteen minuuttiin niin itken hysteerisesti'"-vaihe, niin ei tee mieli lähteä vauvan ollessa hereillä. 

Ehkä pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä rivakoita vaunulenkkejä, vaikka mielestäni kävely on aika tylsää (ja saan vauvan nukkumaan ilmankin, niin nautin niistä lyhyistä hetkistä telkkarin ääressä kun vauva nukkuu). Ehkä joku hyvä musiikki saisi vaunulenkkeilyn maistumaan. Mistä sellaista musiikkia saisi iPhoneen? 

Että tämmöistä tällä kertaa. 

t. Mamma joka kokeili juoksua